דודי

זכויות בעלות על דירת המשפחה

אימי קבלה דירה (לפני כ 25 שנה) אולם בגלל שיקולים פנימיים היא רשמה את הדירה על שם אחת הבנות, מאז ועד היום הדירה מנוהלת על ידי ההורים (שכירות) ואף בוצע בה שיפוץ נרחב על ידם. בשנים האחרונות נוצר ריב בין האחות להורים וכעת היא דורשת בעלות על הדירה. למי הזכויות בדירה?

עו"ד גיל בר-זהר, מנהל הפורום

שלום דודי, כעיקרון, בארץ הרישום הוא זה שקובע. אם ההורים טוענים לבעלות על הדירה עליהם להגיש תביעה לפסק דין הצהרתי בבית המשפט לענייני משפחה. עדיף שיפעלו מהר ככל האפשר.