אסף

תביעת גירושין - איפה כדאי ונכון לתבוע?

שלום למנהל הפורום יצאתי מהבית לפני חודש ושוקל גירושין מהאשה (+ 2 ילדים). האם בהכרח כדאי לי כגבר להגיש את התביעה לגירושין בבית הדין הרבני? קראתי ברשת ונראה שכביכול לגבר יש יותר משקל ו"יתרון ביתי" בבית משפט זה - האם נכון? תודה מראש

עו"ד גיל בר-זהר

שלום אסף, כעיקרון יש אמת באמירה שבית הדין הרבני טוב יותר לגבר, ואילו בית המשפט למשפחה עדיף לאישה. מכאן גם מירוץ הסמכויות הגדול, שכן מי שמגיש את תביעתו ראשון, וכורך בה כדין את השאלות המשפטיות, מקנה סמכות לבית המשפט אותו בחר לדון בסכסוך. עם זאת חשוב לזכור שהאמירה אינה חד משמעית ואינה בהכרח נכונה בכל המקרים. כך למשל ידון בית הדין הרבני בתביעות כתובה ותביעות שלום בית. לגופו של ענין אתה מוזמן ליצור קשר לייעוץ קונקרטי. בברכה, גיל בר-זהר, עו"ד