משה

ידועים בציבור - האם חובה מגורים ביחד?

אני בזוגיות למעלה מעשור, ללא ילדים. גרים לסירוגין יחד ובדירות נפרדות מקוריות שלנו. אני בעל אמצעים וחושש כעת לקראת פרידה מתרגיל של בת הזוג - אין לנו חשבון משותף או מגורים קבועים. האם יש לי ממה לחשוש?

עו"ד גיל בר-זהר

משה שלום רב, כעיקרון אחת הדרישות הבסיסיות לצורך הכרה כידועים בציבור הנה ניהול משק בית משותף, כלומר קיום של מעין חיי משפחה. במקרה שבו התגוררתם בנפרד, נראה כי לא קיימתם משק בית משותף ועל כן סיכויי תביעה כנגדך פחותים. אם התגוררתם לסירוגין גם ביחד, המקרה מורכב יותר, ועליך לקבל ייעוץ ספציפי. בברכה, גיל בר-זהר, עו"ד