גלית

מזונות ילד גיל 18

בהסכם הגירושין נקבע כי יופסקו בהגיעו לגיל 18. הוא מתגייס חצי שנה אחרי. דבר נוסף אין סעיף המדבר על תשלום שליש מזונות עד הגיעו. לגיל 21. שאלתי הינה האם אין חטבת האב לתשלום מזונות מלאים עד גיוסו של הבן וכן לתשלום שליש מזונות עד הגיעו לגיל 21 למרות שאין זה מצויין בהסכם? מה אומר החוק בסוגייא זו והאם הכתוב בהסכם הוא המחייב? תודה רבה.

עו"ד גיל בר-זהר

נטיית הפסיקה היא להעניק מזונות בתקופה שבין גיל 18 לבין גיל 21, ולצורך כך חשוב לדעת אם המזונות לתקופה הזו לא הוכללו בהסכם בהיסח הדעת או שהיתה הסכמה מפורשת כי לא ישולמו מזונות כאלו. אשר לתקופת ההמתנה שבין סיום לימודי התיכון (כיתה יב') ועד למועד הגיוס (כאשר הילד מתגייס לאחר סיום כיתה יב' או סיום הלימודים הגבוהים). בתקופת ביניים זו, האב מחוייב במזונות, כאשר נהוג שהחיוב הוא בהיקף של שליש מדמי המזונות עד לגיל 18. בברכה, גיל בר-זהר, עו"ד