יגאל

חלוקת רכוש בין ידועים בציבור - האם קיים חוק בנושא?

שלום רב, האם במצב פרידה, לאחר כמעט 10 שנות חברות ומגורים עם בת זוג, עלי בהכרח להתחלק עמה בדירה שברשותי וכספים אחרים? אני בעל אמצעים, היא ממש לא. תודה מראש.

עו"ד גיל בר-זהר

יגאל שלום רב, מעמד הידועים בציבור אינו מוסדר בחוק אחד ספציפי, אלא במספר חוקים, ובהם, למשל חוק הביטוח הלאומי. הפסיקה הכירה בזכויות ידוע בציבור לתבוע את זכויותיו בבית המשפט למשפחה, ולמעט נטל ההוכחה שהוא קשה יותר מאשר לבן זוג נשוי, הזכויות דומות מאוד לזכויות של בן זוג נשוי. ככל שהדבר נוגע לדירה שברשותך, הזכויות אינן אוטומטיות, ואם הדירה רשומה על שמך בלבד, יהיה עליה להוכיח כוונת שיתוף בנכס. כוונה כזו קל יותר להוכיח ככל שהתקופה ארוכה יותר, ובהתאם לנסיבות הספציפיות ביניכם. ליעוץ קונקרטי בדבר זכויותיך, אתה מוזמן לפנות למשרדנו. בברכה, גיל בר-זהר, עו"ד