אירית

האם ניתן לתבוע כתובה במסגרת תביעת גירושין?

ושאלה נוספת ברשותך בבקשה, האם בית המשפט אכן פוסק תשלום על דמי הכתובה בשלב של גירושים? מדובר בסכום מאוד גבוה ולכן אני שואלת..

עו"ד גיל בר-זהר

אירית שלום רב, ניתן כעיקרון להגיש תביעה על הכתובה, שכן לכתובה יש משמעות חוזית מחייבת והיא מהווה התחייבות שהבעל נוטל על עצמו כלפי אשתו. בעבר תביעות כתובה היו נדירות אך כיום יש מגמה גוברת והולכת של תביעות בגין הכתובה. בית הדין הדן בתביעות כתובה הוא בית הדין הרבני בלבד. לענין סיכויי תביעה כזו, הרי שהאישה תוכל לקבל את כתובתה ו/או חלק משמעותי ממנה, במסגרת הליך גירושין בעיקר כאשר אין לה כל אשמה בגירושין אלו וכאשר היא מלאה את המוטל עליה במהלך הנישואין, או כשאר לבעל אין עילת גירושין טובה. לבדיקה קונקרטית במקרה שלך את מוזמנת לפנות למשרדנו. בברכה, גיל בר-זהר, עו"ד