בלהה

מוטבים בביטוח חיים פרק ב

שלום רב בהסכם הגירושין של בן זוגי מאשתו רשום כי המוטבים בביטוח החיים שלו יהיו שלושת ילדיו. אני בת זוגו בשבע השנים האחרונות ושואלת האם לעד לא אוכל להיות מוטבת גם כן (בנוסף, לא במקום). כלומר, מצב זה מונע למעשה כל אפשרות להסכם בריא והוגן ביננו. מה ניתן לעשות? מה יקרה אם בכל זאת יוסיף אותי כמוטבת בפוליסה?

עו"ד גיל בר-זהר

בלהה שלום רב, ככל שיתווספו מוטבים, יקטן חלקם של ילדיו, וזהו, מן הסתם, הגיון הסעיף. על כן, אם הסעיף נוסח כהלכה לא ניתן יהיה להוסיף אותך כמוטבת, והוספתך תהווה הפרה של ההסכם. עם זאת על מנת להתייחס באופן מקצועי לשאלתך, עלי לראות את הסכם הגירושין שערך בעלך עם אשתו הראשונה.