רפי

קניית דירה עם חדר להשכרה

שלום, אני לפני קניית דירת יד שנייה שכרגע הבת של בעל הנכס מפעילה בה עסק שלה. המוכר מבקש שחדר אחד יישאר בשימוש העסק של הבת למשך חצי שנה עד שהיא תסתדר מבחינת מעבר העסק מחוץ לדירה. בינתיים היא תשלם לי שכר דירה. אני חושש ממצב שבו אחרי שתסתיים חצי השנה היא לא תצא וכמו שהיו מקרים שאנשים פשוט לא עזבו דירות והבעלים לא יכלו לעשות כלום בנוגע לזה. האם אני לוקח סיכון כבד בעסקה שעליה אני הולך לחתום?

item.Author מנהל הפורום עו"ד עמית דביר

רפי שלום, המצב המשפטי בו רוכש דירת יד שניה מאפשר למוכר להישאר בנכס גם לאחר תשלום מלוא התמורה, הוא המצב הכי פחות בריא מבחינה משפטית לרוכש הנכס, ולפיכך יש להכניס בהסכם המכר מנגנונים חזקים שיישמרו על הקונה, על כספו, ועל זכותו לקבל את החזקה המלאה בדירה. ייתכן שגם כדאי לערוך הסכם שכירות נפרד בנוסף לאותם מנגנונים. פן נוסף הוא העניין התכנוני - כלומר לבדוק האם מותר להפעיל את העסק האמור בדירה, כדי שחלילה סנקציות בעניין זה לא יחולו על הבעלים החדש. כמובן שההמלצה היא להיעזר בשירותי עו"ד המתמחה בעסקאות מכר של דירות יד שניה כדי לטפל בעניין. הנך מוזמן לפנות אלי גם באופן אישי. בברכה,