מוני

האם ניתן לערוך חוזה ללא תמורה בין אנשים שאינם קרובי משפחה?

האם ניתן לערוך חוזה ללא תמורה בין אנשים שאינם קרובי משפחה? וכיצד מחשבים את המס? וכמה זמן על מקבל המתנה להמתין למכירה בעתיד בפטור ממס?

item.Author מנהל הפורום עו"ד עמית דביר

מוני שלום, התשובה כן בהחלט. מבחינת מיסים אין שום הקלה. ישולם מס רכישה ומס שבח מלאים בכפוף לפטורים אישיים. כמובן שהמס ייגזר משווי הנכס המוערך. לגבי תקופת צינון - אם מקבל המתנה גר בנכס - 3 שנים. אם לא גר - 4 שנים. הנך מוזמן לפנות לייעוץ אישי אם ישנן שאלות נוספות. בברכה,