מיכאל

מכירת דירה יחידה שרשומה עליה הערת הזהרה - מה מבחינת מס שבח

שלום. ב-04.2015 רכשתי דירה שהיא הדירה היחידה שלי. לכן באופן תיאורטי החל מ-10.2016 אני אוכל למכור אותה עם פטור ממס שבח. אבל יש משהו נוסף. ב-06.2015 רשמתי הערת הזהרה לטובת מישהו (בן אדם פרטי ולא קרוב משפחה שלי). המישהו הזה כמובן לא מתנגד וגם לא יתנגד למכירת הדירה ויהיה מוכן למחוק את ההערה ברגע שיימצא קונה. השאלה היא האם ברשות המיסים לא יעשו לי בעיות עם פטור ממס שבח בגלל ההערה? ואם הם כן יכולים לסרב להעניק לי פטור בתנאים מסויימים - מה הם התנאים? הכוונה היא: אם יש מקרים שהערת הזהרה כזאת כן שוללת את הפטור - מה הם המקרים? ואם יש מקרים שההערה כזאת דווקא לא שוללת את הפטור - אז מה הם המקרים האלה? תודה רבה!

item.Author מנהל הפורום עו"ד עמית דביר

מיכאל שלום, אין קשר בין הערת אזהרה לבין פטור ממס שבח. בברכה,

מיכאל

זא אומר שבמיסוי המקרקעין אפילו לא ישאלו מה הייתה הסיבה של הערת הזהרה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד עמית דביר

לא.