מיכאל

רכישת דירה עם שותף עם רישום רק על שמי

שלום. אני והחבר שלי רוצים לרכוש דירה, לשפץ אותה, להשכיר שנה וחצי - שנתיים ולמכור. הכל חצי-חצי. אצלי זאת תהיה הדירה היחידה, לכן אני פטור גם ממס רכישה וגם ממס שבח ואילו הוא לא כי כבר יש לו דירה אחרת. לכן כדי לחסוך לו את מס רכישה ומס שבח אנחנו שוקלים לרשום את בעלות הדירה רק על שמי. 1) האם עסקה בצורה כזאת היא חוקית? 2) אם לא, לאילו עונשים אנחנו צפויים - אני והוא? תודה רבה!

item.Author מנהל הפורום עו"ד עמית דביר

לא חוקי. מדובר בהתחמקות ממס ורשות המיסים יכולה לדרוש כפל מס קנסות וכו'. יש דרכים אחרות, חוקיות לבצע עסקה כזאת. מוזמנים לפנות לייעוץ אישי. בברכה,