שרית

מכירת דירה שמפוצלת ל-2 יחידות דיור

שלום. יש לי דירה המפוצלת ל2 יחידות דיור. אני כרגע בתהליך למכירתה. הקונה זקוקה למשכנתא מהבנק ולצורך כך מגיע שמאי מטעם הבנק להעריך את הדירה. האם דוח השמאי יכול להוות בסיס לתביעה? מכיוון שאין לנו אישור לפיצול הדירה אני חוששת שבמקום למכור אותה נקבל תביעה וצו הריסה. אשמח לייעוץ האם אכן קיימת חשיפה ואיך ניתן למנוע. תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד עמית דביר

כמובן שאם דו"ח השמאי יגיע לעירייה זו אכן בעיה. חשיפה תמיד קיימת, ועורכי הדין שמנהלים את העסקה צריכים לדעת איך לצמצם את הסיכונים לשני הצדדים. אני מניח שאת לא מוכרת את הדירה ללא עו"ד, ולכן כדאי לך לפנות אליו. אם אין לך עו"ד מוזמנת לפנות לייעוץ אישי.