גרשון

מכירת נכס עם יחידה נפרדת שלא דווחה עד כה

למנהל הפורום שלום, ברשותנו בית פרטי באיזור רעננה. צמוד לבית הפרטי קיים איזור נוסף, עליו עד היום לא דיווחנו עליו (בניה פרטית ללא היתר). היחידה הנפרדת היא בת 2 חדרים וחצי, מקלחון וכד'. הבנייה נעשתה בשנת 1988. איך היית ממליץ לנו לנהוג כעת כאשר אנו שוקלים מכירת הנכס כולו? מבחינת רוכש עתידי, רישום בטאבו וכד'

item.Author מנהל הפורום עו"ד עמית דביר

כמובן שדרך המלך היא להכשיר את חריגת הבניה ורק אז למכור את הנכס כולו, אולם זה לוקח הרבה זמן ואין מספיק נתונים כדי לדעת האם בכלל ניתן להכשיר את החריגה. במקרים מסויימים ניתן למכור נכס עם חריגות בניה אך מדובר בסוגיה מורכבת תלויית מו"מ משפטי ומסחרי בין המוכר והקונה, במסגרתו הצדדים מחלקים ביניהם את הסיכונים והסיכויים. מה שבטוח, צריך לבצע את העסקה עם עו"ד מקרקעין שיש לו ניסיון בביצוע עסקאות דומות.