פי1911

אני לפני חתימת חוזה קניית דירה והשאלה קשורה לשכר טרחת עו"ד

מדובר בנכס יד שנייה שמאוכלס רק שנה. סכום הקנייה עומד על כ1,150,000. אנחנו לפני חתימת חוזה, כלומר עורכי הדין כבר העבירו מסמכים ביניהם...אישור זכויות סילוק משכנתא וכו'.. קיבלתי המלצה על העו"ד דרך מישהו והתחלנו איתו תהליך מבלי לסגור מחיר...(טעות גדולה שלי?) עכשיו..כ-3 שבועות מאז שהחל לטפל בתיק(בנמרצות) שאלתי אותו לגבי עלות שכר הטרחה והופתעתי עם מחיר הזוי של 15,000 +מע"מ! כאשר אני בידיעה שיש הגבלה לעסקאות בנדל"ן לעד חצי אחוז או 5000 ש"ח --הנמוך מביניהם. אשמח לשמוע המלצות והדרכות, כרגע לא אמרתי לו כלום על המחיר. תודה לכל העוזרים.

item.Author מנהל הפורום עו"ד עמית דביר

ראשית, הגבלת שכר טרחת עו"ד במקרקעין הינה לגבי עורכי דין המייצגים קבלנים, ולא עורכי דין שמייצגים רוכשים או מוכרים פרטיים. שנית ויחד עם זאת, אכן כ 1.5% שכ"ט זה שיעור גבוה למה שמקובל בשוק. להמשך ייעוץ וטיפול ניתן לפנות באופן אישי אלי. בברכה,