שאול

מכירת שתי דירות שהתקבלו בירושה

יש לי 2 דירות שקיבלתי בירושה ואני רוצה למכור את 2 הדירות. מה יותר כדאי מבחינת המיסוי? למכור קודם אחת ואחר כך את השנייה והאם יש חשיבות לפרק הזמן בין מכירה למכירה או שכדאי לנסות למכור את שתיהן במקביל

item.Author מנהל הפורום עו"ד עמית דביר

שאול שלום, תכנון המס במכירת דירות ירושה הוא מורכב, ותלוי בהרבה גורמים כמו מה יחס ההורשה בין המוריש ליורש, האם למוריש היו עוד דירות והאם הוא היה זכאי לפטור, מהם אחוזי ההחזקה בדירות שהתקבלו בירושה, וכן מהי היסטוריית המכירות של היורש עצמו שמבקש למכור. לכן, מה שדרוש לך היא בדיקה ספציפית של כל הנתונים הללו, ולאור האמור להגיע להחלטה כיצד אפשר לתכנן את תשלום המס הנמוך ביותר. כמובן שהנך יכול לפנות אלי אישית להמשך התייעצות. בברכה,