א.

לאחר מספר שנים, התברר שאחת החניות לא רשומה בטאבו

שלום, לנ י כ8 שנים רכשתי דירה מיד שנייה כאשר כן בזכרון דברים וכן בחוזה קנייה סופי מכריזים המוכרים בעמוד הראשון על בעלות על שתי חניות שהן חלק מהעיסקה. רישום טאבו נעשה ע"י חברה משכנת שנתיים מאוחר יותר. לאחרונה עמדתי למכור את הדירה וחתמתי על זכרון דברים, וכעת התברר שרק אחת מהחניות רשומה בטאבו כשייכת לדירה, והשנייה כנראה בסטטוס של רכוש משותף. במהלך השנים האלה השימוש שלי בחניה לא נפגע, אבל כעת הקונים המיועדים שלי דורשים הורדת מחיר. שאלות שלי, בבקשה - האם אני יכול לדרוש מהמוכר מלפני כ8 שנים פיצוי והאם יש הישנות במקרים כאלה? אם לא נגיע להסכמה עם הקונים החדשים לגבי גובה הורדת המחיר בעקבות התגלית והמגעים לא יבשילו עד חתימת חוזה, האם אני אהיה אוטומטית חשוף לאיזו תביעה מצידם? החוזה מלפני 8 שנים נערך ע"י עורכי דין משני הצדדים וסמכתי עליהם באופן מלא, האם הייתה אחריות של מי מהם שלא תיפול כזאת טעות? תודה רבה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד עמית דביר

לא ניתן להתייחס לשאלה, ללא בדיקת הסכם המכר המלא מלפני 8 שנים. בנוסף, לקבלנים לפעמים יש זכות בהסכם המקורי מול הרוכש לשנות את אופן רישום החניות ללא הסכמת הדיירים, לכן גם את הסכם הרכישה המקורי מול הקבלן צריך לבדוק.