שחר

כיצד ניתן לברר עלות היטל השבחה בעת מכירת דירה בתל אביב?

שלום רב ברשותי דירה בתל-אביב שאני מעוניין למכור ברובע 5 (לב העיר). הדירה ברשותי זה מספר שנים אחרי שהועברה אליי ללא תמורה. להבנתי באם חלפו למעלה מ-4 שנים מעת מועד המסירה וזוהי דירתי היחידה, אין אני מחוייב בתשלום מס שבח. יחד עם זאת פניתי לעיריית תל-אביב והם טענו כי עליי לשלם היטל השבחה. אין הם מוכנים לפרט למה, ומהי עלות ההיטל. רציתי לשאול כיצד ניתן לברר את הפרטים, במיוחד מהו גובה ההיטל בשקלים. אפילו הערכה תעזור לפי עלות למ"ר. רוב תודות שחר

item.Author מנהל הפורום עו"ד עמית דביר

שחר שלום, ישנן שתי דרכים להעריך את היטל ההשבחה: האחת, לקחת שמאי בעצמך שיעריך לך מה צפוי להיות ההיטל, והשניה לבקש באופן רשמי מהעירייה להנפיק שמאות מהו היטל ההשבחה המדוייק, הליך שכרוך בעלות שכרו של השמאי ואגרה לעירייה. (בגדול השמאים בודקים את התוכניות החלות על המגרש אשר לא מומשו ומעריכים את מחצית שווין וכך מגיעים לסכום ההיטל). בברכה,