יריב

פיטורין על בעיות משמעת וחוסר אמון

שלום רב, פוטרתי מהעבודה בעסק שעבדתי בו 3 שנים. העבודה שלי היא בשטח. הטענה של המעסיק שלי הייתה שאני לא נוסע למקומות שאליהם אני אמור לנסוע דבר שהוא לא נכון לחלוטין ויש לי הוכחות אבל המעסיק לא מקבל אותם. הוא גם טוען שיש לי בעיות משמעת וקבלת הוראות מסמכות והוא מסרב לשלם לי את הפיצויים שמגיעים לי. האם מותר לו לשלול ממני את הפיצויים?

עו"ד גונן בן יצחק

יריב ערב טוב ככלל על המעסיק לעמוד במספר תנאים על מנת שהפיטורין יהיו חוקיים. בין היתר עליו לבצע שימוע טרם פיטורין ומהדברים שכתבת לא ברור האם שימוע כזה נעשה. במידה והשימוע לא בוצע עדיין וטרם פוטרת - עליך לדרוש שימוע וזכותך להגיע לשימוע בליווי עורך דין וכך אני ממליץ לעשות. במידה ופוטרת ללא שימוע ניתן לפנות לבית הדין לעבודה ולתקוף את חוקיות הפיטורין. במידה ופוטרת והמעסיק החליט לשלול ממך את פיצויי הפיטורין המגיעים לך - ניתן לתקוף עניין זה בבית הדין לעבודה. לסיכום: על מנת לדעת מה המהלך הנכון הבא עליי לקבל עוד פרטים על המצב המשפטי והתעסוקתי שלך.