יניב

תשלום דמי תיווך

שלום רב, התקשרתי עם מתווך למכירת דירה בבלעדיות, תמורת 2% עמלה +מעמ. במעמד ההתקשרות מסרתי את המחיר המבוקש, וכן מחיר המינימום שאני רוצה לאחר עמלה. לאחר תקופה נקראתי למשרדו לקבל הצעה, ובמהלכה התברר לי כי המתווך דורש עמלה גבוהה יותר מ 2% ולמעשה כמעט את כל ההפרש בן מחיר המכירה למחיר המינימום. (בהתחלה ניסה להסתיר זאת ע"י הצגת סכום הנטו שאקבל ללא הצגת הצעת הרוכש) כששאלתי מדוע, המתווך טען שיש עוד מתווך (שתיווך בן המתווך שלי לבין המתווך של המוכר) והוא דורש גם עמלה. טענתי היא כי גם אם הדבר נכון העמלה צריכה להיות משולמת ע"י המתווכים, מתוך דמי התיווך שהם מקבלים. אשמח לשמוע את דעתך על הנושא.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אכן הצדק עמך, והמתווכים צריכים לחלוק העמלה ביניהם, ככל שנחתמו 2 הסכמים בכתב. בהצלחה רבה,