דנה

תשלום דמי תיווך למרות ביטול מכירה

שלום רב, אני בבילעדיות אצל מתווך , נשאר לי עוד 3 שבועות. החלטנו לרדת ממכירה בגלל סיבות כלכליות, בחוזה לא כתוב כלום לגבי ביטול מכירה. המתווכת טוענת שאצטרך לשלם לה דמי תיווך בגלל העבודה והפרסום שנעשה עד כה. האם זה יתכן? האם אוכל לחדש מכירה עצמאית אחרי שיסתיים החוזה איתם ? תודה על תשובתך.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב לא נהוג לבטל את הבלעדיות 3 שבועות לפני תום התקופה - אלא אם המתווכת לא פעלה כדין ולא ביצעה לפחות 2 פעולות שיווק בהתאם להסכם בלעדיות. ולכן יש לתת לה לסיים את עבודתה או אם לא רוצים למכור אז לפצותה על החזר ההוצאות ולא על דמי התיווך. מכירה עצמאית ניתן לחדש בתנאי שזה לא יהיה מיד אחרי תום הבלעדיות ובתנאי שזה קונה שלא הגיע דרך הפרסום בתקופת הבלעדיות שנעשה דרך המתווכת. בהצלחה רבה,

דנה

כמה זה אחרי תום הסכם הבלעדיות ניתן לחדש מכירה?( זה לא יהיה מיד אהל רק כדי לדעת מה הנוהל)

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום אין הגדרה מדויקת בחוק. אבל אם זה כמה ימים יכול המתווך לטעון שזה כתוצאה של הפרסום שלו בתקופת הבלעדיות. אם זה כמה שנים הקשר ניתק בוודאי. אם זה מס' חודשים וקונה שלא הגיע דרך המתווך אזי הסבירות היא, כי אם מדובר בדירת מגורים (להבדיל מנכס עסקי ששם זה יכול להיות אחרת) אין קשר עוד לפרסום המקורי של המתווך. בהצלחה,