ורה אופנשטיין

עמלת תיווך לשני מתווכים ברכישת דירה

אני מחפשת כרגע דירה לקניה. אמא שלי לא מעוניינת בקניית דירה, רק אני. אמא שלי הלכה לראות דירה עם מתווך וכמובן לפני שהראו לה את הדירה, המתווך החתים אותה על טופס בו היא ציינה את הפרטים שלה. בטעות הלכתי לראות עם מתווך אחר את אותה הדירה שגם הוא החתים אותי על הטופס הזה. האם במידה ואני רוכשת את הדירה הזאת אני מחוייבת לשלם עמלה ל2 המתווכים? זה שהראה דירה לאמא שלי וזה שהראה לי את הדירה? מקווה לתשובה בהקדם, תודה.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב בהחלט ייתכן מצב ש-2 המתווכים ידרשו את שכר טרחתם. כך נפסק בפס"ד אגלו סכסון נ' רחל פסרמן בבית המשפט העליון (שם דובר על 2 בני זוג). המלצתי לדבר עם שניהם שיחלקו בעמלה בהסכמה בכתב, אחרת את חשופה לתשלום דמי תיווך כפולים. עדיף להיות זהיר ולסגור את הדברים מראש, בהצלחה,