ליאת

לכמה זמן תקפה רשימת הקונים הפוטנציאלים בסיום תקופת הבלעדיות?

שלום רב, אני שוקלת לחתום למתווך על בלעדיות למכירת דירתי; משך הבלעדיות לחצי שנה. סוכם כי בסיום תקופת הבלעדיות אקבל רשימת קונים פוטנציאלים להם הוצגה הדירה, ובמידה והדירה לא תימכר במהלך תקופת הבלעדיות, ולאחר מכן מישהו מהרשימה הנ"ל יהיה מעוניין ברכישה (אולי דרך מתווך אחר) - אצטרך לשלם למתווך דמי תיווך במשך שנה מיום סיום הבלעדיות. נראה לי שזהו פרק זמן ממושך מאוד (שנה מסיום ההתקשרות); האם יש פרק זמן מקובל? תודה

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב שנה נוספת זה פרק זמן ממושך. הייתי מבקש 3 חודשים ומקסימום להסכים על חצי שנה נוספת. כמו כן להתנות שאת רשימת הקונים הפוט' יהיה מפורט בה מעבר לשמות גם מס' ת.ז. שלהם ע"מ לוודא שמדובר בקונים פוט' אמיתים. בהצלחה,