שחר

עמלת תיווך ברכישת דירה

שלום רב, לפני כחודשיים הגענו דרך מתווך לדירה שהתעניינו ברכישתה, המתווך החתים אותנו אעל מסמך סטנדרטי של מתווכים, לפיו היה ונבצע את העיסקה אנו מחוייבים לשלם לו עמלת תיווך, הדירה מצאה חן בעיננו אך הייתה יקרה לנו מדי ולכן אמרנו לבעליה שאם יחליט לרדת במחיר שיצור עימנו קשר. בינתיים כאמור עבור למעלה מחודשיים ובעל הדירה ש"הוציא" מידי המתווך את הדירה , החליט לנסות ולמכור אותה בעצמו. הוא פנה אלינו ואמר שאם אנחנו רציניים הוא מוכן להוריד את המחיר. השאלה שלנו היא האם ועד מתי אנחנו מחוייבים לשלם עמלת תיווך לאותו מתווך שהראה לנו את הדירה במקור ? תודה רבה מראש , שחר

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אכן יש מחוייבות למתווך שיצר קשר בין הצדדים. ללא יצירת הקשר לא הייתם מגיעים לבעלים של הדירה. אפשר לנסות לדבר איתו על העמלה שיפחית אותה וכו' - הכל נתון למו"מ ביניכם. בהצלחה,

שחר

תודה על המענה, האם המחויבות היא לעד ???

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב לא לעד אבל לזמן הסביר שתתקשרו ביניכם בעקבות יצירת הקשר. הרי המתווך הוא שהפגיש ביניכם. בהצלחה,