חיים

דמי תיווך - תמ"א 38/2

שלום רב, אני בעל דירה ומנסה לארגן תמ"א 38/2 - הריסה ובנייה אצלנו בבניין. אני מתרוצץ הרבה ואני מעוניין בשכר על טרחתי זו אך שיתקבל בצורה חוקית וכשרה. אם אגש לאחת מבחינות התיווך הקרובות ואוציא רישיון תיווך, האם אוכל לחתום עם היזם על הסכם של דמי תיווך אשר ישולמו לי? אם כן, אז האם זה חייב להיעשות בשיתוף עם שאר בעלי הדירות או אפשר לעשות זאת גם בחשאי, כלומר ביני בין היזם בלבד? האם היזם חייב בכלל לדווח לדיירים על שימוש במתווך? בברכה, חיים

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב כדאי לסגור את ההסכם עם היזם בהקדם האפשרי ע"מ שלא תעבוד לחינם ואפילו לפני הוצאת רישיון התיווך. ההסכם ביניכם יכול להישאר ביניכם בלבד והדיירים לא חייבים לדעת כל עוד לא הוסכם אחרת המע' ההסכמים שמחתימים. בהצלחה רבה,

חיים

תודה על תשובתך המהירה! האם רצוי כי בכלל אוציא תעודת תיווך? האם לא אפשרי כי אגבש הסכם סודי עם היזם שהוא ישלם לי דמי תיווך (או שכר טרחה או כל שם שלא נקרא לזה) מבלי שאהיה בעל רישיון תיווך? האם זה חוקי? בברכה