אפרת

האם מסירת מפתח למתווך מהווה הסכמה בעקיפין לבלעדיות/עמלת תיווך וכו'

שלום וברכה! בבעלותנו דירה שאנו מעוניינים למכור. מספר מתווכים מעוניינים שנמסור להם את המפתח על מנת שיוכלו להראות ללקוחות רלוונטים מבלי כל התחייבות מצידנו. האם יש צורך במסמך החתום על ידי שני הצדדים (אנחנו והמתווך) על מנת למנוע כל אפשרות של דרישת עמלה/בלעדיות/סתם פלישה לדירה וכו'. בתודה, אפרת ואהרן

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב רק חתימה שלכם לתשלום עמלת תיווך מחייבת אותכם לשלם. משמע לא חתמתם לא התחייבתם. רצוי לתעד את מסירת המפתח בהודעת טקסט או מייל ע"מ שיהיה לכך הוכחה אם וכאשר תצטרכו. בהצלחה,