חנה כהן

עמלת תיווך שלא ביושר

שבוע טוב, אבקש לדעת, מתווך החתים אותי על דירה אחרי שסיפר לי שהדירה בבלעדיות של המשרד מה שגיליתי שאינו נכון. זאת דירה שראיתי ויצרתי עם בעלת הבית קשר לפני החתימה למתווך אך בגלל שהמחיר שלה היה גבוהה ב 30,000 ₪ מהפרסום של המתווך לא נגשתי לדירה. לאחר שחתמתי למתווך גיליתי שזו אכן הדירה שכבר יצרתי עמה קשר והיא בכלל לא חתומה בבלעדיות . בנוסף לכך המתווך ניגש לבעלת הבית והציע לה לא לרדת מסכום מסוים כי אני רוצה את הדירה. האם יש באפשרותי דרך לתבוע את המתווך ו/או לבטל את החתימה שלי בעבור הדירה הזו מכיוון שהוא כבר מראש פגע במשא ומתן ביני לבין המוכרת. אציין שיש ברשותי צילומים ושיחות מוקלטות לגבי פרסום הדירה שרשומה כבלעדיות למרות שמפורסמת לכל אדם ואינה חתומה בבלעדיות ושיחות שמעידות ע"כ שהמתווך טוען שטעה בפרסום ולא חשב שזה יגרום לחוסר אמון מצדי. מה שכן איך אגיע למשא ומתן עם בעלת הבית שהמתווך מראש כבר סיכל את העסקה בזה שאמר לבעלת הבית לא לרדת מסכום מסוים ,

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אכן התנהגות המתווך אינה הולמת את הדרך המקובלת וייתכן כי בתביעה כנגדו תוכלי לחייבו אף בתשלום כלשהו, אם תוכלי להציג את כל הראיות, אולם לעניין החתימה שלך על המסמך - היא חתימה מחייבת - אם הדירה הייתה מוכרת לך לא היית צריכה לחתום על אותה הדירה. לעניין המו"מ - הרי שאת רשאית לפנות לבעלת הדירה ולדבר איתה שוב ולנסות להורידה במחיר בהתאם להסכמות הצדדים. בהצלחה,