שירה

במקום אזרחות פולנית אזרחות ליטאית

לפני שנתיים סבתא שלי נפטרה. היא נולדה בשנת 1924 בוילנא שהיום היא בשטח פולין. אזרחות פולנית לא מגיעה לנו אז אולי אזרחות ליטאית יהיה אפשר להוציא אולי בגלל הוריה. מה שיעשה אותי דור רביעי. אפשר יהיה לקבל אזרחות ליטאית?

אווה קוקליס עו"ד ונוטריון

אכן אפשר לקבל בכפוף לכך כי יימצאו בוילנה מסמכים המוכיחים כי הוריה של סבתך היו תושביה לפני 1919 וכמובן תעודת לידה שלה ותהיה זהות בנתונים בין המירשם הליטאי למירשם הישראלי . חשוב להדגיש כי החל מ-4.7.2016 אין צורך בלהסביר אילוץ בעזיבת ליטא.