גורי

סבי הליטאי אשר נולד בסיביר

שלום רב, סבי נולד בסיביר בשנת 1916, לאחר שהוריו גורשו מליטא. לאחר שנתיים הם שבו לליטא וחיו שם עד 1929 ואז עלו לארץ. אינני יודע אם סבי החזיק באזרחות ליטאית, אך אני מניח שכן מאחר והוריו נולדו שם. האם לדעתך אני זכאי לאזרחות ליטאית?

אווה קוקליס עו"ד ונוטריון

צריך, בשלב ראשון לחפש מסמכים בארכיונים של ליטא המצביעים על כך שבין 1919 ועד ועזיבתם את ליטא הוריו של סבך היו אזרחי ליטא. אנחנו עובדים עם איש מיומן לשם כך אך עלינו לדעת באיזו עיר התגוררו לפני עזיבתם