מיתר

אזרחות פולנית או ליטאית?

סבתא שלי ז"ל נולדה בוילנא שאני מבינה שהייתה תחת שלטון ליטאי. היא נולדה בשנת 1924. היא ברחה משם ועלתה לארץ כשהיא הייתה בת קצת יותר מ 20. האם האזרחות שלה היא של פולין או של ליטא?

עו"ד אוה קוקליס

שלום רב. עלינו לחפש בליטא בארכיון מסמכים המוכיחים היותה אזרחות ליטא בין שתי המלחמות. זהו הצעד הראשון.

עו"ד אוה קוקליס

אין כאן זכאות לאזרחות פולנית . יש לבחון את זכאותך מכוחה לאזרחות ליטאית באם הוריה או מי מהם היו אזרחי ליטא בשנת 1919 . נתון זה אנו מחפשים בארכיונים בליטא.

מיתר

הוריה כנראה היו אזרחי ליטא. קשה לי להאמין שיהיה לי מסמכים שקשורים להוריה. מה המסמכים שצריך שיהיו כדי לבחון את הזכאות לאזרחות ליטאית?