יונתן

זכאות ניצולי שואה ילידי ליטא ב1919

שלום רב. סבתי נפטרה לפני כעשר שנים, נולדה בוילנה ב-1919 ובמלחמת העולם השנייה הייתה בגטו וילנה ולאחר מכן אסירה במחנות עבודה. כתוצאה מכך אין ברשותנו שום תעודות מאותה תקופה, וכן עזיבתה את ליטא הייתה בעצם כתוצאה מהכיבוש הנאצי. האם באופן כללי זה עומד בקריטריונים לקבלת דרכון עבורי ועבור אמי?

עו"ד אוה קוקליס

באופן עקרוני , למרות שוילנה והאיזור סופחו לפולין בשנת 1921, ניתן לבדוק כניסה לתהליך אשרור האזרחות הליטאית אם מוכיחים כי אותו יוצא ליטא ו/או הוריו היו תושבי וילנה לפני סיפוחה לפולין