נטלי

קבלת תרומות במטבע חוץ

שלום, באילו קריטריונים עמותה צריכה לעמוד על מנת לקבל תרומה במטבע דולר?

item.Author מנהל הפורום עו"ד דב קיבלוביץ

אין מניעה עקרונית כי עמותה/ חל"צ יקבלו תרומות במט"ח , בכפוף לקיום כללי הדיווח ( הבנקאי בד"כ) לרשויות ( המס בד"כ ) על העברתו לחשבון העמותה . בנוסף , תורמים שונים בחו"ל דורשים תיעוד ואסמכתאות מלאות לעצם רישום ופעילות העמותה כמו גם להתנהלותה התקינה . כ"כ נדרשים ע"י כל תורם דרישות ספציפיות לגבי הפעילות או ל"צביעת" כספי התרומה למטרה הספציפית שלמענה נתרמו.