מוטי

החלפת מורשי חתימה על מנת לקבל משכורת

למנהל הפורום שלום רב כיום אני מייסד חבר וועד ומורשי חתימה ברצוני לקבל משכורת מהעמותה 1האם עלי להתפטר לגמרי מהעמותה או שאני צריך רק להתפטר מחברות בועד ולהמשיך להיות חבר בעמותה? 2האם מי מחחליף אותי בתפקיד מורשי העמותה יכול להיות בן דודי? 3.האם כל הפרוצדורה של החלפת מורשי חתימה מחוייבת בהתערבות עורך דין? 4 מה הבירוקרטיה בנושא מולי לבין הבנק? 5 האם אני יכול להתפטר מתפקיד חבר הועד להישאר מורשי חתימה ולקבל משכורת כחבר עמותה עם תפקיד מוגדר? אשמח לקבל תשובות בנושא תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד דב קיבלוביץ

חבר ועד/ ועדת ביקורת המעוניין לקבל שכר כעובד עמותה חייב להתפטר מחברות בוועד/ועדת ביקורת . אין צורך בפרישה מחברות בעמותה. לגבי כללי ניגוד ענינים שבהעסקת קרובי משפחה של חברי ועד הכלל דומה לאלו החלים על חברות ציבוריות . החלפת מורשי חתימה בבנק מצריכה אישור יועמש העמותה כמו לגבי כל תאגיד אחר. עובדי העמותה יכולים לשמש כמורשי החתימה ( חלק מהקבוצה) בתנאי שלא יחתמו על התחייבויות, כולל כספיות או שקים כלפי עצמם . להמשך ייעוץ פרטני; dov@weisslaw.co.il 03-5164949 עו"ד דב קיבלוביץ