חן

בקרה על שכר מנכ"ל העמותה

אני עובדת בעמותה קטנה שעד לפני חודש בערך היה לה יו"ר שהיה מתנדב ולפני חודש הוא מונה למנכ"ל העמותה ומרוויח שכר גבוה במיוחד. אני רוצה לדעת אם יש איזשהוא מעקב או בקרה על השכר שהמנכ"ל מקבל?

item.Author מנהל הפורום עו"ד דב קיבלוביץ

על שכר מנכל וכל עובד אחר יש מגבלות מקסימום וסבירות , ככלל. הן על פי הנחיות רשם העמותות בכללי ניהול תקין, הן - לפי כללי והנחיות החשב הכללי על כל הגופים המלכריים מקבלי תמיכות מתקציב ציבורי והן לפי כללי הסבירות ומצב שוק העבודה ביחס למשרה המדוברת והיקף הפעילות הכספית של הגוף משלם השכר . עמותות מחוייבות לדווח לרשם בין יתר הדיווחים השננתיים על חמשת מקבלי השכר הגבוה בהן וממילא אם המנכל אחד מהם - שכרו אמור להיחשף . לפניות המשך בדואל אלי; dov@weisslaw.co.il עו"ד דב קיבלוביץ