דורון

הקמת חברה לתועלת בציבור בנושא חינוך

שלום רב, האם ניתן להקים חל"צ שעוסק בעיקר בחינוך? מה ההבדל המהותי מבחינת מיסוי ורווח בין חברה שכזו לחברה רגילה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד דב קיבלוביץ

ניתן להקים חלצ שעוסק בעיקר בחינוך (= מטרה ציבורית המופיעה בתוספת לחוק החברות) . חברה כזו הינה ומסווגת לצרכי מס כמלכ"ר ( מוסד ללא כוונת רווח ) . כמו עמותה היא אינה גובה ואינה מזדכה במעמ אלא יש הסדר תשלום לגבי מס שכר ומס מעסיקים לגבי עובדים . אף אם יש עדפי הכנסות על הוצאות הרי שאין ואסורה חלוקת רווחים ו"אלה מושקעים ומממנים את הפעילות למטרות ציבוריות . מפנה אותך למאמר שלי :" עמותה או חל"צ " בו יש פירוט בנושא .