שאול אמרני

מספר החברים בעמותה פחת משניים

שלום, מה דינה של עמותה שמספר חבריה עומד על 1 בלבד. הרי חוק העמותות, קובע מה מספר המינימום הדרוש לייסודה של עמותה. אין הוא דן בשאלה מה קורה כאשר מספר חבריה פחת משניים, לאחר שהיא כבר נוסדה, ופעלה במשך כמה שנים טובות. תודתי, מראש!

item.Author מנהל הפורום עו"ד דב קיבלוביץ

מוסדות חובה בעמותה והרכבם : לפי חוק העמותות והתקנון המצוי וכ"כ לפי הנחיות ניהול תקין של הרשם ; נדרשים לפחות; 2 חברי ועד ו-2 חברי ועדת ביקורת ( אלא מונה חליף - גוף ביקורת חיצוני, שהוא בדכ רו"ח ) שאינם זהים. כלומר צריך לצורך ניהול תקין לפחות 4 חברים קיימים. בכל מקרה עמותה בת חבר אחד לא תזכה לאישור ניהול תקין . ייתכן אף כי הרשם יפעל לפירוקה/ מחיקתה. אני מזכיר כי במקרים של נבצרות מכהונה בוועד / ועדת ביקורת ניתן על פי התקנון למנות באופן זמני חבר חליף עד לכינוס האסיפה הכללית הקרובה. אך לצורך כך - עליו להצטרף כחבר עמותה . עוד אוסיף כי הגיון ורוח החוק אינו תואם לעמותת חבר יחיד.