אלייה

מגרש בהרחבה

בשנת 2001 אבא של בעלי רשם אותי בתור מומלץ שלו לקבלת מגרש בהרחבה של בנים ממשיכים האם הרישום על המגרש ממנה אות בעלי לבן ממשיך בנחלה במידה ואנחנו מוכרים את הבית שבנינו על המגרש יכול לפגוע במינוי של הבן הממשיך ומה ההבדל בן בנית בית של בן ממשיך בנחלה ואו בהרחבה של בנים ממשיכים

עו"ד רגב אלקיים

אלייה שלום בעיקרון, לא ניתן להתמנות כבן ממשיך וגם לרכוש/לקבל מגרש בהרחבה. בן ממשיך "יורש" את המשק לאחר פטירת שני ההורים והוא בונה את ביתו בתחומי הנחלה. בכל מקרה, מינוי בן ממשיך כרוך בפרוצדורה לרבות הגשת בקשה לאגודה, קבלת אישור האגודה, קבלת אישור הסוכנות היהודית ואישור רשות מקרקעי ישראל. לפי התיאור שלך לא מוניתם כבן ממשיך. ככל ובכוונת האב למנות אתכם כבן ממשיך, נא פנו לעו"ד הבקיא בתחום המושבים ע"מ שילווה אתכם בהליך ויסביר לכם את השלכות המינוי. בברכה, רגב אלקיים, עו"ד