אהרון

בניית בית נוסף בנחלה

אנו חמישה אחים וברשותנו נחלה. ברצוני לרכוש מאחי את חלקו כך שיהיו לי 40% מהנחלה. כיום עוצד בנחלה בית בודד. ידועשניתן לבנות בנחלה שני בתים ומחצה. האם אוכל לבנות בית ב40% שלי? האם אני צריך לפצות את יתר שלושת האחים שנותרו עם 60% מהנחלה והבית שעליה? תודה

עו"ד רגב אלקיים

אהרון שלום שאלתך אינה מובנית. לנחלה יש רק בעל זכויות אחד. לא ניתן כי מספר אחים יהיו בעלי הזכויות במשותף. ככל ומדובר בנחלה הרשומה ע"ש ההורים, רק אחד יכול לקבל לידיו את הנחלה (לעיתים תוך פיצוי האחים ולעיתים לא - תלוי בגורמים שונים שאין זה המקום לפרטם). ככל ומי מהיורשים מעוניין לבנות בית בנחלה, שיערוך הסכם עם בעל הזכויות הרשום ו/או עם האחים. עליך לפנות לעו"ד טרם נקיטת פעולה. הנני לרשותך בברכה,