ג

החלטה 1315

נכון לעכשיו הנני בעל זכות (חוכר) בית על מגרש בהרחבה של מושב (בו להורי משק), כאשר העסקה נעשתה מעל 15 שנה כחלק מתוכנית ההרחבה של המושב בזמנו. לאחרונה, התעניינו (אנוכי ואשתי) באפשרות מעבר למושב הורי אשתי, המצוי בעיצומה של תוכנית הרחבה לטובת חזרת בני המושב. לאחר מספר בדיקות שעשיתי, נתקלתי בסעיף זה מתוך החלטה 1315 בנוגע להקצאת המגרשים למומלצים. : " 5.5.1 מגרשי בניה למגורים יוקצו בפטור ממכרז על פי החלטה זו רק ליחידים אשר אינם בעלי זכות בנחלה, במשק עזר או במגרש מגורים כלשהו אשר הזכויות בו נמסרו לראשונה למומלץ ו/או בן/בת זוגו, בתמורה או ללא תמורה. " שאלותיי: 1) האם אכן חלה עלי מגבלה לפי סעיף זה? 2) באם כן, האם מכירה של הנכס לפני שלב הקצאת המגרשים תאפשר לי להיות מומלץ? 3) האם הכוונה בסעיף 5.5.1 היא למי שאין ברשותו או למי שלא היה בכלל בעל נכס שנרכש בפטור ממכרז? 4) האם ישנה אפשרות מסודרת להסדיר את הנושא?( לדוגמא מעין חליפין – או התחייבות למכור את הנכס שברשותי תוך תקופה מוסכמת) שכן מדובר במעבר (אחד תמורת אחד). תודה רבה, ג

עו"ד רגב אלקיים

לכאורה, על פי לשון ההחלטה אכן קיימת בעיה לקבל מגרש בפטור ממכרז, אם ברשותכם זכויות במגרש במושב אחר (ככל והמגרש הראשון הוקצה לכם לראשונה, ולא רכשתם אותו ממישהו אחר). על פי לשון זו, נראה כי אם במועד הקצאת המגרש ה"חדש" לא תהיו בעלי זכויות במגרש קודם, הבעיה לא תתעורר. עליכם לבדוק עניין זה באופן פרטני מול המושב ורשות מקרקעי ישראל, לרבות לגבי האפשרות שהעלית - כגון התחייבות למכירת המגרש הראשון וכדו'. בהצלחה