א

בית שני בנחלה

אני ואחי בשלבי רכישת משק חקלאי במשק בית בודד אנחנו רוצים לבנות בית שני עבורו אני הולך להיות מוגדר בעל המשק האם מותר לבנות בית נוסף מבלי שיש לי "בן ממשיך" , בעצם בית שני עבור אחי?

עו"ד רגב אלקיים

א. שלום עלייך לפנות לוועדה המקומית/אזורית לתכנון ובניה ולברר האם יש תב"ע במקום? והאם קיימת אפשרות לבניית בית שני במשק. ככלל, ע"פ הנוהל הישן, בניית בית שני במשק חקלאי מתאפשר לבן ממשיך/בן נוסף (רצף בין דורי). בשנים האחרונות החליטה ראשות מקרקעי ישראל (החלטה 1355) כי בעל זכויות בנחלה (בר רשות) יכול להיות חוכר, בהתאם לתנאים בהחלטה, ועוד נקבע בהחלטה, כי תבוטל הדרישה לרצף בין דורי, ותותר בניית יחידה נוספת לקרוב משפחתו של בעל הזכויות. יצוין, כי טרם נקבעו הוראות ביצוע ע"י רשות מקרקעי ישראל, ועל כן טרם ניתן להירשם כחוכר של הנחלה. בברכה, רגב אלקיים, עו"ד