קרן

מושב מחייב לחתום על התחייבות לשלם חובות של שוכר

אני בעלים של בית במושב ומשכירה אותו עקב שהייה בחו"ל. העברנו את חשבון המים במושב על שם הדיירים שגרו בבית ולאחר שעזבו התגלה לנו חוב של 650 ש״ח על שמם. המושב לא הסכים להעביר את המים על שם הדיירים החדשים לפני שנסגור את החוב ואיים כי אם לא נשלם ינתקו תוך שבועיים את המים. שילמנו לבסוף את החוב של הדיירים הקודמים וכעת הם רוצים שנחתום שאנו אחראים על כל חוב מים במידה ויהיה של השוכרים החדשים. אם לא נחתום הם לא יעבירו את חשבון המים על שם הדיירים החדשים. האם מותר להם לחייב אותנו לחתום על מסמך שכזה? האם מבחינה חוקית מותר היה להם לחייב אותנו, כבעלי הבית, על חוב שוכרים למרות שהחשבון הועבר על שמם? תודה מראש על התשובה!

עו"ד רגב אלקיים

קרן שלום, בשאלתך חסרים פרטים מהותיים כגון האם מדובר במשק, מהן זכויותייך בו, מי אחראי במושב על אספקת המים וגביית התשלום (ועד מוניציפאלי / ועד האגודה), ועוד. ככלל, החוב אמור לחול על המחזיק בנכס. יתכן וישנן הוראות בתקנון האגודה אשר רלוונטיות לעניין זה. בברכה,