עובדיה לוי

היוון בנחלה

מה התנאים לעשות היוון בנחלה ולפי איזה קריטריונים אפשר לעשות את ההיוון? הנחלה היא במושב באיזור פ"ת

עו"ד רגב אלקיים

עובדיה שלום החלטה 1399 של מועצת מקרקעי ישראל מפרטת את זכויות החוכרים בישובים חקלאיים. ההחלטה קובעת תנאי סף מקדמיים, לפיהן, בין היתר, יוכל בעל הזכויות בנחלה "להוון" את הנחלה, וכן את התנאים ו/או העלויות הכרוכות בכך. ככל ויש בכוונתך לפצל את הנחלה (להפריד מגרש מהנחלה בהתאם להוראת אגף חקלאי 62), רצוי כי תפנה לעורך דין על מנת שילווה אותך בתהליך. בברכה, רגב אלקיים, עו"ד