מושבניקית לשעבר

מתן היתר לבניית בית שלישי במשק

שלום רב, ההורים ז"ל שהיו בעלי משק במושב, כתבו לפני כ-30 שנה בצוואה שהמשק יעבור לבן הממשיך (שבנה במשק) וציינו שאם באחד הימים ניתן יהיה לבנות בית שלישי במשק - האופצייה הזאת תינתן במשותף ל-2 הילדים האחרים שאינם בנים ממשיכים או לחלופין הבן הממשיך שירש את המשק יפצה את שני אחיו ע"פ שווי אופצייה זו כפי שיקבע משרד שמאי מקרקעין. עברו כ-30 שנה ואתמול פורסם שעברה החלטה לאפשר לבעלי משקים לבנות בית שלישי בנחלה. האח שהיה בן ממשיך נפטר והמשק על שם אשתו. האח עם השנים בנה בית שלישי במשק שאינו חוקי וללא היתרים וגם ע"פ מיקום הבתים במשק לא ברור האם ניתן יהיה לבנות בו בית נוסף. האם ניתן לתבוע את הזכות לבניית בית שלישי מאשתו כיום כפי שנכתב בצוואה ? או לחלופים לתבוע ממנה שווי כספי עבור אופצייה זו ? היכן ניתן לקבל פרטים האם הזכות לבניית הבית השלישי הינה רק באזור שני הבתים הישנים או שניתן יהיה לכפות על בעלת המשק את האופצייה לאפשר לשני האחים האחרים לבנות את הבית השלישי גם בשטח החקלאי של המשק בו נמצא כיום פרדס ?

עו"ד רגב אלקיים

שלום רב לשם מענה על שאלתך יש לעיין תחילה בצוואות ההורים המנוחים. לגופו של עניין, בניית בית שלישי מתאפשרת בקיום תנאים מקדימים כדוג' תב"ע המאשר זאת וכיו"ב. הנני מציע כי תפני לעו"ד עם העתקי הצוואות וצו קיום הצוואות ועם פרטי המשק על מנת שיערוך את הבירורים הנדרשים לבדיקת זכויותייך. הנני לרשותך בברכה, רגב אלקיים, עו"ד