יעקב

העברה ללא תמורה מאמא לבת

בחודש יולי 2013 הבת העבירה לאמא שלה דירה ללא תמורה והאמא שילמה 1/3 מס רכישה. לא האמא ולא הבת התגוררו בדירה והדירה היתה מושכרת. מתי האמא יכולה להעביר את הידרה ללא תמורה בחזרה לבת והאם צריך לשלם שוב מס רכישה ? תודה

עו"ד יגאל מירון

על האמא מקבלת המתנה להמתין 4 שנים (ממועד חתימת הסכם המתנה) עד לקבלת אפשרות להעביר אותה במתנה מצידה. בהעברה החוזרת ישולם שוב מס רכישה, לפי ההוראות ומדרגות המס שתהיינה בתוקף אז.

יעקב

ואם היא רוצה למכור היא גם צריכה לחכות 4 שנים ?

עו"ד יגאל מירון

רק אם היא מבקשת למכור בפטור. אחרת יכולה למכור ולשלם מס שבח על המכירה.