עפרה

שינוי תכנית בניה בשטח ציבורי

היי, רכשתי קרקע לפני כ 4 שנים בסמוך לשטח ציבורי. לפני רכישת הקרקע ביקשתי לראות את התכניות לבינוי בשטח. הוא יועד לבית ספר ומתנס. בחרתי את החלקה הגובלת עם מגרש החניה של הצוות. השטח גדול כ- 40 דונם להערכתי. לצד החניה תוכנן אולם ספורט שאינו גובל עם החלקה שלי ועוד הצידה רחוק יותר שני מגרשי ספורט פתוחים הגובלים עם מגרשים אחרים המרוחקים 3 מגרשים מזה שלי. ע"פ התכנית שנאמר לי שהיא סופית ומאושרת (אך איני יודעת בודראות) קיבלתי החלטה לגבי המגרש שארכוש. עם תחילת הבניה לפני כשנתיים ביקשנו שוב, וקיבלנו את תכניות האזור הציבורי - זאת מטעמי מדידה ותכנון של גובה החפירות והבניה. גם אז קיבלנו את אותה התכנית שפרטתי עליה לעייל. בשנתיים האחרונות נבנה בית הספר והמתנס ע"פ התוכנית. אך לפני כמה חודשים החלו בבניית החנייה ומגרשי הספורט. להפתעתי גיליתי שמיקומם שונה וכעט מגרשי הספורט נבנו מאחורי החלקה שלי. פניתי למהנדס המועצה וזה הסביר לי שעקב בקשת התושבים האחרים ברחוב שונתה התוכנית והוזזו החניה ומגשי הספורט. אני מניחה שאין צורך להסביר את תיסכולי מהעניין!!! 1. נשאלת השאלה, מה המחויבות של המתכנן/ ועדה /מהנדס ליידע אותי על שינויים אלו. 2. מאחר ולא הצלחתי לעצור את הבניה - עד שהבנתי מה קורה היה מאוחר מדי.... מה הכלים העומדים בפני כעט? תודה! עפרה

עו"ד יגאל מירון

על המתכנן היה ליידע בפרסום את דבר הבקשה לשינוי התוכניות. ככל שנעשה פרסום כדין לשינוי בתוכניות, כבר אין מה לעשות בעניין. אם לא נעשה פרסום או לא עמד בדרישות יש מקום לתקיפת ההליך (לא ניתן להעריך את הסיכוי להצלחה).

עפרה

תודה