מרים אורון

מה קורה שמשכירים דירה לאדם מבוגר וסעודי. מה צריך לכתוב בחוזה בקשר למותו חס וחלילה בזמן שכירת הדירה?

עו"ד יגאל מירון

אכן יש נקודות רבות להתייחס אליהן ואגע רק במקצתן: אדם כזה עשוי להיות נזקק לעזרה בחייו ולמגורי אדם נוסף מטעמו. יש לתת ביטוי לעניין זה בהיבט של הרשאה לאותו עובד. מעבר לכך רצוי להחתים בני משפחה כערבים. נקודה נוספת: השכירות עלולה להסתיים במפתיע ולא יהיה לכם כמשכירים זמן היערכות להשכרה לאחרים הן מבחינת פינוןי הדירה והשבתה חמצב ראוי והן מבחינת הצגתה לאחרים. ראוי בנסיבות אלו שהשוכר יתחייב לתקופת תשלום נוספת או לפיצוי אם לא תהיה התראה מספקת לסיום השכירות.