מיקי

תמא 38/2 - גזילת זכויות

שלום רב! בבנין בו אני גרה אין הרבה שכנים אך בגלל מצבו ומיקומו הוחלט לקדם בו תמ"א 38 הכולל פינוי בינוי. בקומה העליונה, לפני מעל 20 שנה, אחד השכנים העז לזייף חתימותיהם של חלק מהשכנים כאישור לבניתו וכך בנה על הגג המשותף הרחבה לדירה + מרפסות והכפיל את שטח דירתו. המשטרה לצערינו לא התעניינה בזמנו בעניין ואנו בגלל בעיות אישיות שלנו באותו זמן כמו גם האישיות הפושעת של אותו אדם, לא תבענו אותו בזמנו. למרות שהנ"ל בנה לעצמו פנטהאוז וגזל חלק עצום מהגג המשותף, הבניה שהוסיף לפחות אינה מופיעה כחלק מרישום הטאבו. כיום הצליח הפושע למכור את הדירה, למרות שחלקה אינה באישור, ועזב אותה. כמובן שקוני אותה דירה מנסים לקדם ולדחוף עוד יותר את התמ"א כשבקשתם היא למעשה להמשיך ולקבל דירת גג כפולה בשטחה משאר הדיירים, ומשתרעת על פני 2 קומות, כפי שהיא כיום. היזם לא נכנס לויכוחים. הוא נותן לכל אחד "מה שיש לו"..מה עושים?? ברור שלא יתכן שאותה דירה תקבל שטח כפול בעד גזלתנו! האם הקונה של אותה דירה היום חייב להחזיר את זכויות הגג??האם קיימת התיישנות? האם את רבע הגג שגזל עליהם להחזיר כספית? אנא עזרתכם הדחופה! תודה רבה!

עו"ד יגאל מירון

הואיל ונמנעתם מעימות יצרתם מצב שאינו נוח לכם. טענת התיישנות במקרקעין תלויה באופי המקרקעין (מוסדרים או לא מוסדרים) . אינכם חייבים להסכים למצב הקיים. מן הסתם בפניכם הליך משפטי. בהצלחה.