סילבי

בתקנון המוסכם מתיחסים בצורה שלא ברורה לנו, לגבי חלוקת נטל השיפוץ על פי שטחי הדירות, במיוחד לגבי שטח דירת הגג.

הבניין לקראת שיפוץ כולל. מדובר בדירת הגג, לדירת הגג יש מרפסת מקורה וסגורה ושאינה רשומה בטאבו. על פי הרשום בתקנון המוסכם, נחלק את נטל השיפוץ על פי שטח של כל הדירה. הבעיה שלנו היא שטח דירת הגג: לבניין יש תקנון מוסכם. בתקנון המוסכם יש שני סעיפים קשורים לנושא חלוקת הנטל, להלן שני הסעיפים כפי שרשומים בתקנון המוסכם: סעיף 3: מוסכם בזאת כי כל ההוצאות כאמור סעיף 58 לחוק המקרקעין יחולקו בין בעלי חלקות המשנה לפי יחס שטח הרצפה של כל חלקת משנה אל שטח הרצפה הכולל של כל חלקות המשנה בבית (ללא הצמדות) סעיף 4: מוסכם כי שטחי הדירות כוללים מרפסות מקורות. השאלה שלי: לגבי הקשר בין סעיף 3 לסעיף 4 שבתקנון המוסכם של הבניין: האם בחישוב שטח הריצפה של דירת הגג, האם יש להוסיף לשטח דירת הגג הרשום בנסח הטאבו, גם את שטח המרפסת המקורה של דירת הגג? (המרפסת המקורה לא רשומה בטאבו)! ואם כן, האם העובדה שהמרפסת המקורה לא רשומה בטאבו, מהווה בעיה לצורך החישוב של שטח הריצפה. תודה מראש, סילבי

עו"ד יגאל מירון

מענה מדוייק ומפורט לשאלה מצריך עיון במסמכי רישום הבית המשותף. בהיעדר נתונים אלו לפני המענה הוא כללי בלבד: משמעות הרשום בתקנון הוא שהולכים לפי מדידה בפועל ולא על פי הרשום במסמכי רישום הבית המשותף. בשטח הדירה יבוא גם שטח המרפסת (מרפסת הגג) ולא יבואו בחשבון שטחים שהם הצמדה (כגון מחסן או גינה).