רועי ילובסקי

קיר בטון בין שכנים - גובה הקיר

בין המגרש שבבעלותי לבין המגרש השכן קיים הפרש גובה בין ה- 0.00 המתוכנן, כאשר המגרש השכן גבוה יותר. השכן בנה ראשון ולכן ביצע את הקיר המשותף. כאשר התחלנו לבנות התגלו הבעיות הבאות: 1. בביצוע הקיר השכן לא התייחס למפלס ה- 0.00 שלנו כך שהיסוד בולט לכיוון המגרש שלנו. 2. נראה שהיסוד בוצע בצורה לא מקצועית וקיימת סכנת קריסה של הקיר. 3. חלק מהקיר בחלקו העליון בוצע בגובה גבוה מהמאושר בהיתר הבניה של השכן. מה עליי לעשות והאם למועצה יש אחריות כגורם מפקח על הליך הבניה אשר נתן לשכן בסופו של יום טופס 4 אשמח לקבל תשובתך.

עו"ד יגאל מירון

חלק משמעותי בקביעות בעניין זה הוא הוראות תקנון התב"ע החלה על המקרקעין (שלכם ושלו). סטיות מהיתר מצדיקות תיקון (ולעיתים הריסה ובניה מחדש). תפקיד המועצה אינו לפקח על הבניה אלא לאכוף בניה לפי היתר.אם ניתן אישור אכלוס למרות סטיה מההיתר, יש לבדוק האם המודד טעה או הטעה או שמא הועדה היתה רשלנית.