חנה

מימון תיקונים בדירה מושכרת

שלום, הוריי הורישו זכויות בדירה לאחר שתימכר לשלושה יורשים כאשר לבתם החסויה נתנו זכות מגורים עד יום מותה אך ציינו גם אם וכאשר לא נוכל לטפל בה עוד ונחליט לשים אותה במסגרת מגורים חוץ ביתית נוכל להשכיר את הדירה וכספי כל דמי השכירות ישמשו למחייתה. בימים אלה אנו מחפשים לחסויה מסגרת מתאימה ומתכוונים להשכיר את הדירה ולהכניס את כספי השכירות לחשבון החסויה (שוקלים לפתוח חשבון נפרד אשר ייועד לקבלת דמי השכירות בלבד) ואשר ישמשו למחייתה ולצרכיה כאשר תצטרך. שאלתי היא, כאשר במהלך השכירות יופיעו ליקויים בדירה שנצטרך לתקן, מי אמור לשאת בעלויות? האם אפשר להשתמש בכספים מכספי החסויה לצורך כך או שהיורשים שקיבלו זכויות על פי הצוואה לאחר מכירת הדירה (ושבינתיים לא נהנים מכספי השכירות כלל). אודה לתשובתך

עו"ד יגאל מירון

שאלתכם נוגעת למספר תחומים. אנסה לעשות סדר. במצב כללי (אחר) בו החוסה מתגוררת בדירה שכורה, עליה לשאת בשכירות ובהוצאות השוטפות לרבות תיקון תקלות שאנין חלות על המשכיר. החובה היא של החוסה ואילו התשלום מוסדר ומבוצע ע"י האפוטרופוס של החוסה. מאידך - הוצאות הקשורות בבלאי הטבעי של הדירה יחולו על הבעלים וישולמו על ידיהם. מהכללי אל הפרטי; מן הראוי והנכון שאותו הסדר שלעיל, יחול על דירת הירושה. כלומר: הוצאות שתהיינה בגין נזקים שוטפים לדירה (קילקול בברז, החלפת זגוגית שנשברה וכו') שבאופן טבעי חלות על השוכר - ישולמו מקופת החוסה (במלואן). מאידך - הוצאות הקשורות בתחזוקת הדירה והשבחתה - ואשר חלות בדרך כלל על בעלי הדירה, ישולמו בפועל ע"י היורשים (וככל שהחוסה היא אחד היורשים - חלקה בירושה הוא גם חלקה בהוצאה). האמור הוא בגדר 'מתבקש' אבל כל הסדר אחר שנעשה עם האפוטרופוס של החוסה ושומר על האינטרסים שלה, גם הוא פתרון נכון.