יעקב

העברה ללא תמורה מאמא לבת

אשה ובעלה ואמא של האישה גרים יחד בדירה בבעלותם כאשר כל אחד הוא בעלים של שליש מהדירה ולאף אחד מהצדדים אין דירה נוספת. האמא רוצה להעביר את החלק שלה בדירה לבת שלה ללא תמורה. האם במקרה זה יש מס רכישה והאם יש אחר כך תקופת המתנה אם האישה ובעלה ירצו למכור את הדירה ?

עו"ד יגאל מירון

במקרה כזה לא יהיה מס רכישה ביחס לעסקת המתנה בין האמא לבין הבת. על שליש הדירה שהבת מקבלת במתנה יש תקופת צינון של 3 שנים (הואיל וגרים בדירה) אם הזוג ימכור את הדירה בתוך התקופה - הזוג יהיה פטור ממס שבח ביחס לשני שלישים ואילו ביחס לשליש שהאשה קיבלה במתנה צפוי להיות מס שבח.